Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Když tento článek srovnám s články p. Wágnera, nemůže u mne obstát.

0 0
možnosti
PK

Zvládnutí klimatických změn je především naprosto nemožný úkol. Klima se měnilo, mění a měnit bude, druhy budou vymírat, pobřežní oblasti budou zaplavovány, atoly zmizí pod vodou (za pár desítek tisíciletí se z něj zase vynoří)

To je realita kterou je nutné především vzít na vědomí a počítat s tím že naše území může přestat stačit pro uživení současné populace. (proto by bylo záhodno jí nezvyšovat - byť jen lokálně v Evropě ani imigrací)

Energetickými úsporami se všichni oháněli prakticky při jakékoli energetické krizi. Nikdy spotřeba neklesla. (Zákon zachování energie totiž ochcat ve výsledku nejde- má li růst životní úroveň pak bude růst i spotřeba elektřiny... jediné co se za desítky miliard euro povedlo je že roste pomaleji.)

Pokles v nedávných letech není výsledkem úspor ale především hospodářské mizérie a úpadku životní úrovně.

A co se Temelína týká- pokud za 10 let zjistíme že je nutný odblokujete jeho procedury tak aby jeho stavba trvala 48 měsíců se vším všudy stejně jako trvá stavba zcela srovnatelné elekrárny v Číně?

Myslím rekord na 2 jaderné bloky je v číně 36 měsíců... ale to je nadprůměr. U nás se bohužel staví 20 let to samé. 5x tak dlouho.

0 0
možnosti

Když teď se nové bloky připravují k r.2025, a je celkem reálné, že případný deficit, a to pouze tehdy, když naše vlády budou trvat na národní soběstačnosti, lze očekávat až kolem r.2035, tak z toho plyne ten odklad rozhodnutí o 10 let. A lze předpokládat, že bloky 3+ generace už překonají počáteční problémya bude to s nižšími riziky zpoždění a  zdražení. Samozřejmě, mezitím ještě bude snad už alternativní státní energetická koncepce a pořád je čas korigovat směr.

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 823x
O světě kolem nás.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky