Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Vážený pane Šimoníku. Chtěl bych Vás poprosit o korektnější a vyvážené informace. Chápu, že ve zkráceném textu je problém se rozepisovat, ale člověk Vaší specializaceby měl být schopen dohlédnout na druhou stranu barikády. Není férové psát o špinavém uhlí spalovaném v elektrárnách (na teplárny jste zapomněl?), způsobujícím 60-ti miliardové škody. Toto spalování totiž přináší i značnou přidanou hodnotu pro stát (hotovost) v podoběpracovních míst a s tím spojeným dalším odvodům, daní ze zisku firem a konkurenceschopnost naší ekonomiky (nejde jen o daň z vydobytého nerostu). Ale to vy samozřejmě víte, jen máte potřebu naznačit i nehmatatelnou dotaci na jiný než zelený zdroj. Nehledě na to, že za uhlí není v současnosti náhrada (jen částečný substitut) a spalovat se prostě musí (říkají Němci - nerad bych myslel jen v úzkých národních hranicích). Jestliže kalkulujete s 60-ti miliardami za škody vzniklé spalováním uhlí, tak je na zamyšlenou za kým jdou externality týkající se změny klimatu při exportu elektřiny- já se domnívám že za kupujícím, jelikož bez poptávky není nabídka. Jestliže začínáte brnkat na strunu nepřiměřencýh zisků těžařů, tak zrovna Vámi zmiňovaný uhlobaron věnoval fondu Zelená úsporám skoro 2 miliardy korun a já osobně si myslel, že Váš příští článekbude oslavná óda na polepšení jednoho hříšníka. Nezaznamenal jsem žádný dar od majitelů solárních parků (tzv. vizionářů), možná mě opravíte. Změna daně z vydobytého nerostu by vedla ke zdražení vstupu pro výrobu, vůbec by nezaručila snížení zisku těžařů....ale chápu že se to čte hezky. Ještě by od Vás měla vždy zaznít informace kolik procent emisí CO2 vychází na Evropu. Ono snížit 10 procent podílu Evropy (nedej bože ČR) na dejme tomu polovinu je v globálním měřítku zanedbatelné a kdo se pustí předčasně do tohoto boje, tak prohraje.

0 0
možnosti
JN

J87a28n 46N48o93v10á36k

18. 5. 2014 0:17

Německo rozpoutalo revoluci, Němci (a Italové a Španělé) zaplatili pokles cen díky rozjetí velkovýroby. Dneska už to však táhnou jiní "koně" - USA, Japonsko, Čína, Austrálie. A během posledního týdne byly oznámeny velké FV projekty v Pákistánu, Íránu, Nigérii, Rusku, Chile, ... V Indii vyhrál volby velký propagátor fotovoltaiky.

A to nemluvím o vynálezu z Bangladéše - kombo FV panel, baterie, LED svítidlo, nabíječka na mobil a malá TV. I nejchudší jsou tohle schopní za 2-3 roky splatit a dalších spoustu let z toho mají prospěch. Tímhle začíná být zaplavována Afrika a další chudé státy světa.

0 0
možnosti
JM

Pravdivých informací o jaderné energetice se bojí nejvíc zelení a hned po nich novináři.

1 0
možnosti
ZH

JE prodražují až nesmyslné bezpečnostní opatření (viz. další záložní generátor pro temelín za >500 mega, asi kvůli tsunami). Trh s el. energií v Evropě neexistuje (povinné výkupy). Že máte vůbec tu drzost, po průseru s FVE a VE lézt na veřejnost. Ta vaše zelená parta má na svědomí jen v Evropě milióny nezaměstnaných (zdražení energetických vstupů). No přežili jsme hnědé, rudé, tak snad přežijeme i zelené. Už jim pomalu zvoní hrana.

3 0
možnosti
MK

Příslušnost k zelené straně automaticky činí Vaše texty mírně řešeno podezřelými. Zvláště, když od p.Lišky byla slyšet řada polopravd a navíc kriminální pozadí naší fotovoltaiky je pro novou  agitku přítěží.

0 0
možnosti
Foto

Informací o jaderné energetice se nikdo nebojí a vaše obnovitěenergetická zelená podjatá propaganda na tom nic nezmění.

0 0
možnosti
IH

Zapomněl jste zkopírovat ty odkazy.

1 0
možnosti
TB

Asi nemá cenu na vaše výmysli moc reagovat, ale jak je to s tím zhlím?

60miliard škod? To jen ČR?

Jak se tedy stavíte k odstavování jaderných elektráren v německu a velkému náběhu uhelných? Protože i přes oslavné články o fotovoltaice to nefunguje jak jste si yvsnili a jak všem namlouváte.V

1 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 823x
O světě kolem nás.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky