Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J53a80n 30R53á64s71t61e60k

2. 9. 2014 8:40

Vedoucí energetické sekce Strany zelených. Tak to mi stačí. Pan vedoucí zřejmě zapomněl co nám přinesla a za jakou cenu jejich slavné obnovitelné zdroje.

1 0
možnosti
PK

jenom jaksi udržování podchlazení těch supravodivých kabelů spotřebuje víc energie než kolik se ušetří na těch ztrátách.

zkapalňovačky na dusík jsou skvěle ekologická věc.

A jasně že supravodivý kabel nepotřebuje transformátory... je totiž zásadně stejnosměrný proud kde trik s cívkami s různým vinutím nemá smysl. Má ovšem jednu naprosto zásadní nevýhodu... Nemůžete si z něj nic vzít po cestě. Je to rozvod "start a cíl" a na každé odběrové místo ho potřebujete přerušit...

což ve výsledku vyjde stejně né li hůř než ty transformátory.

To co píšete bude mít smysl maximálně se supravodičem při pokojové teplotě... a ruku na srdce - v tu chvíli máme technologii kdy na měsíc letí každý na víkend.

1 0
možnosti
PK

a nemusíme se s ničím dalším zatěžovat.

A co se týče politicky stlačených cen německa- na proud pod cenou bychom měli mít dovozní clo. Není to nic jiného než dumpingové daňové zvýhodnění které bychom měli odmítnout. A ceny by se nezměnili... stejně se to poplatí na eko-dani.

0 0
možnosti
VZ

Čas již pokročil a tak si dovolím pouze dvě krátké poznámky.

Za prvé bych poznamenal, že patřím ke skupině lidí, co stále čekají až nějaký expert ukáže, jak se negawatty nechá rozsvítit žárovka, roztočit elektromotor anebo udělat cokoliv, co bez magického 230V/50Hz zkrátka nejde. Zatím to ještě nikdo nepředvedl a to se o negawattech blábolí už od od let devadesátých. Nicméně zatím jsou stále potřeba megawatty a to bez ohledu na to, zda zrovna svítí a fouká či nikoliv.

A za druhé bych prosil o trochu lepší výběr zdrojů. Chtít na téma jederné energtiky najít pravdivé informace na stránkách organizací, jako je Hnutí DUHA anebo Calla je asi podobně smysluplé, jako chtít najít pravdu o nacistických koncentrácích na stránkách radikálních neofašistů. O "expertech" z Candole Partners už raději ani nemluvě.

0 0
možnosti
JR

J83a23r63a 82R80a39n87k

2. 9. 2014 7:14

Renewable energy in China - Wikipedia, the free ...

en.wikipedia.org/wiki/Renewable_energy_in_China

Renewable energy is helping the People's Republic of China complete its economic transformation and achieve energy security. China has progressed rapidly ...

‎Sources - ‎National laws and policies - ‎CDM projects in China

China Is #1 In Renewable Energy Investment, US #2, Japan ...

cleantechnica.com/.../china-1-renewable-energy-investment-us-2-japan-3...

Apr 5, 2014 - Of course, if you follow how much renewable energy China is installing… or if you just read the headline above, you know otherwise. Here are ...

China's Renewable Energy Revolution Has Global ...

cleantechnica.com/.../chinas-renewable-energy-revolution-global-implica...

Apr 8, 2014 - China's renewable energy revolution is powering ahead, with the year 2013 marking an important inflection point where the scales tipped more ...

Images for china's renewable energy

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS