Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cena elektřiny z nespolehlivého zdroje který je závislý na větru nebo slunci se hodně blíží absolutní nule, tohle je na trhu zcela neprodejné, kdopak by kupoval elektřinu s tím že ji bude používat jen když fouká vítr nebo svítí slunce. ;-DZa tohle by nikdo nezaplatil ani zlámanou grešly.

Je to celé zelený podvod, začne foukat vítr a máme zelené hurá teď budeme vyrábět "zadarmo", jenže oni se v tom okamžiku musejí začít odstavovat tepelné elektrárny kde bohužel většina nákladů je bez ohledu na to jestli se vyrábí nebo drží pohotovost pro případ že přestane foukat a svítit. :-)

0 0
možnosti

Jenže jsou to čisté zdroje. Tepelné elektrárny nás stojí ročně 50 miliard externích nákladů. To v ceně elektřiny není ale platíme to všichni zdravím, kratší délkou života v severních Čechách a škodami na životním prostředí.

0 0
možnosti

J68a45n 64R91á92ž

5. 4. 2015 18:34

Co máte proti el.energii vyráběné z jádra, která má stabilní parametry....na rozdíl od větrné, či fotovoltaické? Upozorňuji, že na zelenou demagogii zvědavý nejsem!

1 0
možnosti

Třeba to, že to je drahé. Větrná elektrárna v lokalitě se solidním větrem je levnější, fotovoltaika v místě spotřeby je levnější, investice do efektivnějšího užívání elektřiny jsou levnější, dobře udělaný bioplyn může být levnější, ...

A nemusí se řešit, kde najít/vytvořit spotřebitele ve tři ráno, aby se nedejbože nemusely ty JE vypínat.

0 0
možnosti
Foto

Studie ze které váš článek vychází je naprosto účelově zmanipulovaná.

Typická zelená agitka.

Bohužel ekologické cítění lidí je naprosto zneužíváno a manipulováno lidmi, kteří si z toho dělají buď byznys anebo opěrku na své hroutící se ego.

9 1
možnosti

A teď to přeložte do japonštiny a pošlete do Fukušimy. jistě Vám zatleskají. :-)

0 0
možnosti

Srovnáváte cenu proudu z jaderné elektrárny a z elektrárny větrné? 

No tak nesrovnávejte jenom cenu, srovnejte také kvalitu! 

Že to neumíte? No tak raději mlčte ;-O

1 0
možnosti

Máte pravdu, nezapočetl jsem těžko vyčíslitelné náklady jádra (jaderný odpad, riziko havárie, terorist. útoku, atd.). Přímé náklady na 1 kWh z větru budou o desítky procent nižší než z jádra. Máme ideální výchozí podmínky pro rozvoj OZE: 20% z JETE do 2050, 20% z obnovených uhelných zdrojů(EPRU, ETU, ELE), 10% z plynu (tj. paroplyn v Počeradech, postupně stavěné malé kogenerace). Takže stačí dalších 20-30 let stavět se stále snižující se podporou jen OZE a rozvíjet decentralizovanou energetiku, aniž by to významně zdražovalo elektřinu pro spotřebitele. Uhelné a plynové zdroje budou vyrovnávat zatížení, tak jak to dělají doposud. Tím se dá nutnost případné stavby nových velkých zdrojů odsunout za rok 2040 a získat tak čas na přehodnocení správnosti projaderné strategie v další aktualizaci SEK.

0 0
možnosti
Foto

Už jste vyřešili regulaci (bezvětší X příliš silnýý vítr), aby nedošlo ke kolapsu sítě?

A co ptáci? Ti "Zelené" nezajímají?

Viz VIDEO:

https://www.facebook.com/video.php?v=633700536734564&pnref=story

5 0
možnosti

.zabij bobra...zachráníš strom....:-/

5 0
možnosti

Jo, to se už za komunistů zpívalo, " poručíme dešti a větru " a nakonec šli tam, kam snad dnes směrují ti jistí zelení ekoteroristé.

6 1
možnosti

Teda já to dočetl jen k větě :

"U jednoho zdroje použijí náklady a navrhovanou cenu u zdroje britskou a u druhého českou."

A bylo mi to jasný, ta česká atomovka bude ještě dražší než ta britská, opravdu se nedají ta čísla tedy srovnávat.:-)

1 1
možnosti
Foto

I26v81a72n 56M15a33r71e49k

4. 4. 2015 19:12

!!P.Šimoník  rád Vám  i Vašim kumpánům dopřeji předraženou energii ze solárů . Mně osobně stačí levnější energie vyrobená v tepelných elektrárnách či z jádra . R^ !!

9 0
možnosti

Kumpáni jsou politici, kteří nedokázali výkupní ceny přizpůsobit snižování investičních nákladů, v Německu to uměli. A podívejte se jaká je výkupní cena v Německu nyní - už se blíží výkupní ceně za nové jaderné bloky... https://drive.google.com/drive/folders/0B4AuENhmC5kDYUNsUFBvM1ZpSlE

0 3
možnosti

Kdyz to ctu, tak asi bude nejlepsi rozsirit Temelin o dva bloky po 1000 MW, s tim, ze jeden blok by vyhradne zasoboval energii obrovske ventilatory, ktere by ofukovaly nase vetrne parky v pripade bezvetri. A trochu bychom mohli fouknout Rakousku a Bavorsku, aby nemektaly proti Temelinu !

4 2
možnosti

Myšlenkové pochody ekoteroristů jsou úplně mimo realitu. Větrné elektrárny potřebují vítr, který žádný váš soukmenovec nezařídí, navíc jsou v zimě životu nebezpečné - odlétávají z nich i několikakilogramové námrazy do velké dálky. Solární panely jsou tunel, který stojí spotřebitele dost peněz navíc.

10 1
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 823x
O světě kolem nás.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky