Diskuse

Větrné mlýny na každém kopci. A proč ne?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

to já vám přeji dovolenou po větru od větrného parku. I vám by po pár dnech došlo, jaký je to opruz pro lidi, kteří u něj žijí trvale

1 0
možnosti

Už jsem to párkrát absolvoval, naposledy před 14 dny jsem celou dovolenou čuměl od moře na větrnou farmu na kopci. A bez problémů.

Dětem se to tak líbilo, že mě uprudily a šli jsme se na ně nahoru podívat.

0 0
možnosti

Můžete prosím poskytnout objektivní informaci kolik energie a jaké náklady si vyžádá výroba a stavba větrné elektrárny, její průměrný roční energetický přínos (v ČR) a z toho vyplývající dobu návratnosti nákladů na stavbu, ale samozřejmě bez započítání dotací. Dále kolik větrníků by pokrylo např. 20% spotřeby energie v ČR.

Jak si reálně představujete v nejbližší době způsob akumulace energie z větrníků, protože větru bohužel neporučíte kdy má foukat. Nebo to umíte?

1 0
možnosti

Energetická návratnost větrných elektráren se udává mezi 6-12 měsíci provozu a stále klesá. Ona ta energie při výrobě taky něco stojí a konkurence je konkurence.

Česká netto spotřeba je okolo 60 TWh/rok, tj. 20% je 12 TWh. Při předpokládaném koeficientu využití okolo 30% (držím se schválně nízko) neboli ekvivalent cca 2500 hodin plného výkonu za rok mi to vychází na 4,8 GW instalovaného výkonu neboli 1600 nejmodernějších 3 MW turbín.

Jen dodám, že desetina tohoto čísla se už v ČR točí a nejsou skoro nikde.

0 0
možnosti

Cituji http://www.alternativni-zdroje.cz :

"např. 1000 MW větrná farma zabere rozlohu 35 000 km2, uhelná nebo jaderná elektrárna o stejném výkonu pouhých několik km2, ve srovnání s nimi však vyrobí asi 8x méně elektřiny."

Jestli myslíte na každém kopci, víte, že již asi čtvrtina území ČR je velkoplošnou chráněnou oblastí?

Němci a Dánové staví větrné farmy na moři, USA v pouštích. Větrné mlýny mají výšku o málo přesahující venkovský statek,  větrné elektrárny 40-120m. Takže místo toho, že jste nám sem naklikal spousta odkazů, byste jako ekologicky uvažující expert (?) měl uvést, jaký podíl větrných elektráren na energetickém mixu ČR je únosný. Na každém kopci je nechci, i kdybychom měli elektřinu dovážet.

1 0
možnosti
Foto

standard dnešních větrných elektráren je 150-200m

0 0
možnosti

Strčte si ty  větrníky laskavě do zadele. Bez vyřešené akumulace a nových sítí je to obzvláště v ČR zdroj na prd. Bez dotací z našich kapes si ani neškrtnou.

Zelení by v této republice měli lézt kanálama.

4 0
možnosti

V ČR je více než gigawatt výkonu v "bateriích" (Dlouhé Stráně, Dalešice), zachraňují ekonomiku Temelína a Dukovan, v noci nemají odbyt a vypínaní je ničí.

Jak pravil klasik: Kdo nechce hledá problémy, kdo chce hledá řešení.

0 0
možnosti
Foto

spočítejte do budoucna, kolik bude těch větrníků, které nahradí dnešní chladící věže.

0 0
možnosti

Opravdu? Napiste prosim jak.

0 0
možnosti

Ja porad nevim, co je osklivejsi, vetrnik na kopci, nebo vedeni VVN.

A jak to resi sovetsky svaz, nas vzor? Obama zu rozhodl pro vetrniky a solarni panely.

Ale co Putin, ten nema pro same vyboje cas resit energetiku?

0 0
možnosti

Větrník na kopci znamená ještě víc tras VVN. ;-(

0 0
možnosti