Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejen v energetice, ale i v obchodech budeme platit nikoliv podle množství odebraného zboží, ale podle velikosti tašky.

0 0
možnosti
Foto

Němci jsou disciplinovaní, ideologii jsou ochotní sloužit bis zum bitteren ende. Ale trpí tím přímo i nepřímo, řeší se tam i dopady takto zvýšených cen elektřiny na chudší obyvatele - napadlo by vás, že Němci by mohli mít problémy s placením účtů za elektřinu?

Jenže Němci pořád nemají vedení sever-jih a bezplatně využívají až zneužívají (tj. přetěžují) naše linky. Až bude uveden do provozu i náš PST transformátor, budou Němci podstatně blíž blackoutu.

1 0
možnosti

Aha, tady zase někdo řeší energetickou chudobu. K tomu dodám, že v Německu je definována tak, že člověk dá více než 10% příjmů na energetické potřeby. Takových lidí je v Německu asi 8%, v Británii 15% a v Česku okolo 25%.

Dominantní položku v účtech za energie tvoří ........ vytápění. S elektřinou obvykle není problém.

Protože je energetická chudoba některých lidí sociální problém, řeší se nástroji sociální politiky neboli sociální dávkou pro ty, kteří potřebují pomoci. Nedělají tu pitomost, aby dotovali elektřinu všem, aby to někteří utáhli. Většina (a výrobci spotřebičů) je motivována, aby šetřila pomocí efektivnějšího využívání energií.

0 0
možnosti

Nejdůležitější otázka pro politika: Chci sloužit nebo někoho okrást?

:-)

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS