Diskuse

Limity selského rozumu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Dobrý večer, pane Šimoníku, děkuji Vám za reklamu, ale jste tradičně úplně mimo a nepochopil jste to úplně základní. Pan ministr Brabec vůbec v OVM neobhajoval stávající energetickou koncepci, protože to je ta z roku 2004. A pokud nepřijmeme nic nového, tak bude od 1.7. podle přijatého znění zákona o hospodaření energií, který již v pondělí vyšel ve sbírce zákonů, tato koncepce závazná pro výkon státní správy. Tak si, prosím, tu koncepci z roku 2004 přečtěte, porovnejte ji s tím návrhem, který doufejme zítra schválí vláda, a pak vynášejte nějaké soudy. K Vašemu verbálnímu smogu na téma "CO2 zabíjí", se nebudu vyjadřovat, to bych zbytečně urážel inteligenci 95 % populace čtenářů v ČR, kteří naštěstí někdy chodili do školy.

0 0
možnosti

Píšu, že pan ministr Brabec obhajuje současnou aktualizaci SEK, který má vláda tento týden schvalovat. Souhlasím, že je lepší než stávající SEK z roku 2004, nicméně jak je v Česku tradicí, silně podceňuje OZE. Výroba elektřiny z větru se plánuje pouhých 2,3 TWh, což odpovídá nízkému scénáři dle studie ÚFA pro ČEPS z roku 2008 (!), ta uvádí střední scénář 6 TWh, vysoký 15 TWh. Aktualizace této studie(pro Komoru OZE) z roku 2015 uvádí konzervativní scénář 10 TWh, optimistický 18 TWh.  http://www.csve.cz/cz/analyza-vetrne-energetiky-v-cr-n/388.

0 0
možnosti
JP

J60a80n 66P71a96l25l72a63s

5. 5. 2015 22:37

Pane Šimoníku, zapomněl jste na slavný „hokejkový graf“.

0 0
možnosti
LV

Myslím, že velice dobře víte že oteplování planety se i přes emise CO2 velmi zbrzdilo a za posledních 15 let se oteplilo jen o 0,06 C (což neodpovídá předpokladům). Možná je Topolánkovi divné, že v Německu se stěhují další vesnice, které leží nad nekvalitním uhlím a pan Topolánek tento sirnatý sajrajt musí dovážet do Opatovic. Což je výsledek Německého přechodu na tzv. zelenou energetiku. Ono taky je potřeba říct, že Němci mají druhou nejdražší elektřinu a lepší jsou už jen v Dánsku - kde je největší podíl větrníků. Hlavně mi prosím nepište, že pořizovací cena klesá - jejich větší podíl vyvolá zase úplně nové problémy.

0 0
možnosti
JV

Globální oteplování se zastavilo? Záleží na tom, z čeho děláte trend. http://skepticalscience.com/going-down-the-up-escalator-part-1.html

Výsledek německého přechodu na zelenou energetiku byla loni nejnižší výroba z fosilních zdrojů od roku 1979 (starší data nejsou). A letos se opět očekává překonání rekordu v instalaci větrných elektráren.

Němci mají drahou elektřinu, protože ji stejně jako Dánové krutě daní (na rozdíl od USA nebo Francie). Zajímavé je, že typický účet za elektřinu mají německé domácnosti stejný nebo nižší než americké nebo francouzské. Existuje už asi 30 let stará studie, kde autoři prokázali na reálných datech vztah mezi cenou elektřiny a spotřebou. Vychází to tak, že celkový účet se liší minimálně.

0 0
možnosti