Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LR

Moc by mne zajímal k tomu grafu o výrobě energie v Německu také graf skutečných okamžitých nákladů. Nákladů  zahrnující i to, kolik v reálu německého občana pak ta elektřina stojí vč. různých subvencí a nuceného vykupování za netržní ceny.

Je známým faktem, že v tržních cenách nevydělá žádný "obnovitelný" zdroj ani na úroky z investice.

0 0
možnosti
VH

Neflexibilní jaderné zdroje se nehodí?  Zato nadměrně flexibilní větrníky ano?  To je pravda - jako zálořní výkon za stav   "fouká - nefouká - fouká - nefouká" opravdu těžko.

0 0
možnosti
VH

Tak nevím. Buď máte tajné zdroje, nebo neumíte počítat.  10 ÷ 15 GWh/rok znamená instalovaný výkon nejméně 4000 ÷ 6000 (÷7500) MW.  To je ale cca trojnásobek  v y u ž i t e l n é h o potenciálu.

0 0
možnosti
JN

J64a11n 75N70o90v15á97k

10. 5. 2015 23:44

Tady má někdo maglajz v jednotkách. Podle vás běží větrná elektrárna 2,5 hodiny za rok?

0 0
možnosti

Když ten příspěvek čtu, marně uvažuji, zda jste tak zaslepený a neschopný logické úvahy, nebo zda zcela vědomě lžete. 

Samozřejmě, že "vítr by mohl nahradit produkci až dvou jaderných bloků" je holý nesmysl. Ani jediného, ať budete dělat, co budete dělat. Protože vítr prostě pořád nefouká a přečerpávací elektrárny pokryjí jen zlomeček potřebné zálohy. A obří akumulátory jsou zatím spíš na stolech spisovatelů sci-fi, než konstruktérů. Nemluvě o tom, že cena větrné farmy + zcela nezávislého zálohovacího zařízení by nepochybně byla mnohonásobkem ceny pouhých větrníků. 

- - - 

Je fakt, že "s ohledem na vývoj v Německu" můžeme očekávat tlak na omezení jaderných zdrojů. Ovšem to není záležitost technická, ekonomická ani environmentalistická. Prostě jen němečtí politici chtěli uhrát body mezi neuvažujícími voliči a slíbili jim odstranění jaderného bubáka - těžkou můžou jásat, že u nás taková výroba dál bezproblémově běží. To by jim mohl někdo časem vystavit účet za devastaci německé energetiky. A tak z důvodů čistě politických budeme tlačeni do iracionálních rozhodnutí.

1 0
možnosti
HH

Klasická zelená fantasmagorie.   Kolik tun oceli, betonu a dalšího materiálu bude potřeba k vašim představám? Kolik jejich výroba zatíží přírodu? Vám nestačí průser s biosložkami do paliv?

1 0
možnosti
VJ

Až vyplují první mezikontinentální pravidelné linky s plachetnicemi, budu se muset nad budoucností větrné energetiky vážně zamyslet. Ale v každém případě chci vidět Šimoníka na ráhně.

1 0
možnosti
LV

jaké zdroje budou vykrývat nerovnoměrnost větru? z jakých peněz budou vykrývací zdroje dotovány? bude se jednat o skrytou externalitu větrníků? kde se budou větrníky stavět? jen na státních pozemcích? a co když to místní budou odmítat?

2 0
možnosti
JN

J76a55n 62N76o80v75á50k

10. 5. 2015 23:45

Budou to stejné zdroje, které dnes vykrývají kolísání odběru, na které JE nejsou schopny reagovat.

0 0
možnosti
JM

a co v noci ?? a v zimě

2 0
možnosti
Foto

Jako v Africe: na dvorku motorgenerátor a když elektřina (jako obvykle) vypadne, naskočí motor...

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS